Digitila

Tulosta ja käsittele kuvasi ammattitaitoisesti

Suurkuvatulostin, josta parhaillaan tulostuu kuva talvisesta metsämaisemasta

Tekninen varustelu

Digityötila mahdollistaa niin suurikokoisten näyttelyteosten kuin pienempien portfolioprinttienkin tulostamisen ja jälkikäsittelyn.

Tulostustyöhuoneessa on käytössä 112 cm leveä Epson SureColor SC-P8000 STD tulostin. Tulostin on nopea ja sen tulostusjälki on luonnollisesti parasta mahdollista laatua.

Tulostinta käytetään Applen iMac 27″ 5K Retina pöytätietokoneelta ja sen Eizon ColorEdge-näytöllä. Koneesta löytyvät kuvankäsittelyä varten Adoben Photoshop ja Lightroom sekä tulostamiseen kätevä Dinaxin Mirage -ohjelma. Mirage esimerkiksi asemoi automaattisesti useita kuvia arkille niin, että paperia kuluu mahdollisimman vähän. Yhdellä kertaa voi tulostaa useita erikokoisia kuvia samasta tiedostosta. 

Muu varustelu

Muita varusteita tilassa ovat mm. näytön kalibrointilaite, kuumaprässi, magneettiseinä, paperileikkuri sekä laminointi- ja pohjustuslaite kuvien jälkikäsittelyyn.

Tilan viihtyisyyttä lisäävät keittiö, taukotila, ilmankostutin ja kuvien arviointiin hyvin soveltuva päivänvalovalaistus.

Työskentely digitilassa

Digitilasta löytyvät kattavat ohjeet tietokoneen ja tulostimen käyttöön.

Toiveena on, ettei koneelle kertyisi tarpeettomia tiedostoja, joten kuvat tulostetaan mieluiten aina käyttäjän omalta ulkoiselta kovalevyltä. 

Värinän digityötilasta vastaa Petri Kuokka. Ota yhteyttä Petriin digityöskentelyyn liittyvissä kysymyksissä ja havainnoissa tai halutessasi päästä vedostamaan: petri.kuokka(at)aarnipaja.fi

Halutessasi digityötilaan vierailijavedostajaksi, sovi perehdytyksestä ja aikataulusta hyvissä ajoin Petrin kanssa.

Kysele myös mahdollisuutta teetättää omat printtisi edullisesti värinäläisellä taiteilijalla.