Väriä nyt! Värinäläisten taiteilijoiden kromogeenisia värivedoksia

-näyttely kutsuu sinut Dialogiin. Osallistu perheiden Fotogrammiseikkailuun, Vedostuspoliittiseen seminaariin tai Taiteilijoiden ja kuvaajien Väriteematyöpajaan.
Valokuvataiteilijoiden värivedostusosuuskunta Värinän järjestämiä tapahtumia tukee Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Fotogrammiseikkailu lapsille ja aikuisille

Kummit, vanhemmat, isovanhemmat:
lähde tärkeän lapsesi kanssa pimiöilotteluun!

Digiajan lapset saavat maistaa Värinän perhetyöpajassa pimiön jännittävää tunnelmaa ja ihmettä, jossa valo jättää jäljen paperille. Lapsen ja aikuisen tärkeistä esineistä syntyy taskulamppujen, värikalvojen ja laserosoittimien avulla kokonaan uusia olioita ja asioita.

Työpaja on suunnattu aikuisille sekä 5-13 vuotiaille lapsille. Yli kymmenvuotiaat lapset ja nuoret voivat tulla mukaan myös ilman aikuista. Työpajan ohjaa valokuvataiteilija ja isä, Tuukka Kaila.

Tervetuloa pistäytymään perheellenne sopivaan aikaan klo 10-17 välillä. Mukaan voi ottaa lapselle rakkaita esineitä, kuten leluja, harrastustarvikkeita, sälää taskun pohjalta tai taskulampun. Työskentelyyn kannattaa varata ainakin noin tunti aikaa.

La 12.9. non-stopina klo 10-17. Ei ennakkoilmoittautumista. Materiaalimaksu 15-20e/ perheen pääluvun mukaan.

Väriä! Värivedos nyt.

Analoginen väri-ilmaisutyöpaja, näyttely
ja yleisötilaisuus valokuvaajille ja taiteilijoille.

Mitä haluat ilmaista värillä? Esitä oma näkemyksesi osana Pimiö – Darkroom –näyttelyä!

Valokuvaajille ja taiteilijoille suunnatussa vedostustyöpaja- kokonaisuudessa voit tulla löytämään kromogeenisen väripimiötyöskentelyn osana henkilökohtaista taiteellista ilmaisuasi. Tule kokeilemaan, kuinka monella tavalla voit herättää kuvasi eloon pimiön valoon perustuvassa väriavaruudessa – kerrankin ilman aikarajoja tai koepaloista säästämistä. Miten valokuvapaperin emulsiopinnassa kemiallisesti syntyvä samettinen väri vaikuttaa kuviisi, jos olet tottunut paperin pinnalla olevaan tulostuspigmenttiin? Mitä merkityksiä pimiömaailman meditatiivisuus ja konkreettisuus voi tuoda taiteelliseen prosessiisi?

Työpajassa saat sekä perehdytyksen pimiötyöskentelyyn, lähi- ohjausta väri-ilmaisuusi sekä henkilökohtaista työskentelyaikaa. Työpajan inspiroivana ohjaajana toimii valokuvataiteilija Ida Pimenoff. Yleisö pääsee tutustumaan työpajan osallistujien synnyttämiin vedostusnäkemyksiin Pimiö–Darkroom –näyttelyn osaksi rakentuvassa näyttelyssä sekä yleisötilaisuudessa. Saat omat työsi Värinän taiteilijoiden teosten tilalle: dialogiksi siitä, mitä värivedos voi olla sinulle nyt!

Työpajassa saamasi perehdytys mahdollistaa omatoimisen työskentelyn Värinässä myös työpajan jälkeen.

Työpajaopetus Värinässä 20.-25.10.2015
(kolme päivää lähiopetusta+ itsenäinen työskentelyaika 40h) Teemapajan näyttelyn yleisötilaisuus ke 20.1.2016 Osallistumismaksu 200e sisältää pimiön käytön ja kemikaalit.

Värivedos nyt. Vedostuspoliittinen seminaari

New Yorkin tennarikaupassa myydään kierrätyskaitafilmikameroita, uudet filmiyrittäjät kehittävät omia tuotemerkkejään, Polaroid kaivetaan naftaliinista. Maailmalta kaikuu trendejä, joissa valokuvaamisen perinteiset menetelmät tekevät uutta tuloaan, mutta ehtivätkö vedostustaidot ja -laitteistot hävitä Suomesta sitä ennen?

Mitä taito vedostaa oma analoginen tai digitaalinen kuva merkitsevät taiteilijalle osana taiteellista ilmaisua ja ammattitaitoa? Millaisia uusia merkityksiä syntyy analogisen ja digitaalisen kuvan välialueelle? Miksi myös digimaailmassa toimivan valokuvaajaopiskelijan pitäisi saada kokemus pimiöstä ja valoon perustuvan kuvan työstämisestä? Miten materiaalien kehitys ja vahvistuva ympäristötietoisuus vaikuttavat valokuvien valmistukseen ja esillepanoon? Miten eri tavoin perinteiset menetelmät sekä analogisen työprosessin konkreettisuus ja meditatiivisuus voidaan löytää uudelleen?

Vedostuspoliittisen seminaariin kansainvälisen taidekentän tuulahduksen tuo Saksassa ja maailmalla vaikuttava valokuvataiteilija Ola Kolehmainen. Taiteilijaesiintyjäpotpuri Raakel Kuukasta, Tuukka Kailaan ja Jari Silomäkeen tuo näkökulmia nykyvedostuksen sovellustapoihin ja merkityksiin. Ekofoto- liikkeen Sanni Seppo sekä Kodakin edustus tuovat näkökulman alan materiaaliseen tulevaisuuteen ja ympäristövaikutuksiin. Seminaarin juontajina toimivat valokuvataiteilijat Miina Savolainen ja Jaakko Koskentola.

Ke 23.9.2015, klo 16–19.30
Valokuvataiteen museo, Pimiö – Darkroom -näyttely, Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.


Työpajat järjestetään Värinässä, Lemuntie 4 D 34, Vallilan taiteilijatalo (lähellä Mäkelänrinteen uimahallia)
Seminaari ja yleisötilaisuus tapahtuvat Valokuvataiteen museon Pimiö – Darkroom -näyttelyssä, Tallberginkatu 1
Ilmoittautumiset ja tiedustelut tapahtumiin: hanna.nikula@gmail.com
050-3013555