Näyttelyteoksista
portfolioprintteihin

Digityötila

Digityötila mahdollistaa niin suurikokoisten näyttelyteosten kuin pienempien portfolioprinttienkin tulostamisen ja jälkikäsittelyn.

Tulostustyöhuoneessa on joulukuussa 2015 hankittu 112 cm leveä Epson SureColor SC-P9000 STD tulostin. Uudessa tulostimessa on kokonaan uudet musteet ja syvempi musta kuin edellisissä tulostimissa. Se on myös nopeampi kuin edelliset mallit ja sen tulostusjälki on luonnollisesti parasta mahdollista laatua. Värinässä on myös Dinaxin Mirage tulostusohjelma, joka helpottaa tulostamista. Ohjelma esimerkiksi asemoi automaattisesti useita kuvia arkille niin, että paperia kuluu mahdollisimman vähän. Yhdellä kertaa voi myös tulostaa useita eri kokoisia kuvia samasta tiedostosta. Ohjelmassa on myös paljon muita tulostusta helpottavia ominaisuuksia.

Muita varusteita tilassa ovat mm. MacPro työasema Adoben ohjelmistoilla (Photoshop CC), Eizon ColorEdge -näytöt, näytön kalibrointilaite, kuumaprässi, magneettiseinä, paperileikkuri sekä laminointi- ja pohjustuslaite kuvien jälkikäsittelyyn. Tilan viihtyisyyttä lisää keittiö, taukotila, ilmankostutin ja kuvien arviointiin hyvin soveltuva päivänvalovalaistus.

Värinän naapurissa toimivassa Kaleeri Kuvaosakeyhtiössä on käytössä Imacon 848 -skanneri, jolla on mahdollista skannata dioja ja negatiiveja aina 5×7 koon negatiiviin saakka. Skannaaminen siellä on mahdollista joko itsepalveluna tai teettämällä työn Kaleerissa.

Värinän digityötilasta vastaa Petri Kuokka. Ota yhteyttä Petriin digityöskentelyyn liittyvissä kysymyksissä ja havainnoissa tai halutessasi päästä vedostamaan: petri.kuokka(at)aarnipaja.fi.

Halutessasi digityötilaan vierailijavedostajaksi, sovi perehdyksestä ja aikataulusta hyvissä ajoin Petrin kanssa. Kysele myös mahdollisuutta teetättää omat printtisi edullisesti värinäläisellä taiteilijalla.

Jos unohdat salasanasi voit pyytää uuden sähköpostilla:

sanni.seppo(at)kolumbus.fi